zaterdag 20 mei 2017

Een jurkje met Tiny.

De bekende Tiny boekjes, o zo mooi!
Alleen naar de tekeningetjes kunnen Elin en ik eindeloos lang kijken en erover vertellen.

Ik heb er nog een heel deel die nog van mezelf zijn, toen ik zo een klein pat├ęke was.
We hebben ze zelfs nog die van ons mama zijn! zo lekker vintage :) maar die liggen veilig op een plekje waar Elin niet zelf aankan ;)

Op Spoonflower speelde ik wat met prentjes van Tiny die ik vond op het wijde net, en bestelde toen 2 prints. Ze zijn allebei zooo mooi! Maar eentje sprong er toch uit. Ik bestelde het niet op normaal katoen, maar op Silky Faille. Een zijdezacht stofje, niet normaal.. en het schreeuwde om een jurkje.

Maar dan... wat gaan we ermee maken... ik had verschillende modelletjes in men hoofd. Uiteindelijk besloot ik op de Tic Tac Toe dress te maken van Sewpony.


Ik zocht me een bijpassend katoentje voor de voering en het kraagje. Bijpassende paspel had ik al liggen. (muntgroen vanbij de Veritas)

Wat een zalig patroontje! Ik maakte weer een 18m, verlengd naar 3y. Volledig volgens de maattabel. Al mocht het in de taille precies nog wat smaller. 


Op de rug koos ik voor het V-halsje. Persoonlijk vind ik V-halsjes op de rug net dat ietsje meer hebben dan een gewone hals.


Ik deed ook ZEER moedige pogingen om overal de print te laten doorlopen. Onnodig om te zeggen dat dat hier en daar toch redelijk faalde... Twas blijkbaar al wat laat toen ik de stof knipte ;)

Ik koos ook voor de halve kraagjes. Zoveel verschillende keuzes in dit patroon! Maar in combinatie let de V-rug leek me dat het mooist. En ik besloot geen mouwtjes te maken, die rechthoekige dingetjes konden me niet bekoren.


Ik wou een doorlopende print omdat deze stof zich daar toch wel voor uitnodigt. Veel stof verlies je er niet door ;) Op het voorpand lukte me het toch een beetje.Ons mieke is weeral content :D en ik stiekem ook. 

Patroon: Tic Tac Toe dress - Sewpony
Stof: zelf ontworpen bij Spoonflower, op Silky Faille.
prentje van Tiny gevonden op het wijde net.
2 opmerkingen: