vrijdag 12 februari 2016

Louisa for ladies ;)

Driewerf HOERA!

Mijn Louisa is eindelijk af :D

Het patroon kocht ik namelijk de dag dat het uitkwam bij Compagnie M
Ik printte het de volgende dag uit en zocht die week stofjes voor mezelf uit bij Madeline de Stoffenmadam. Op de laat-avondopening, zalig is dat! Kids in bed, was en plas gedaan en toch nog de tijd hebben om op je gemakje stofjes te kiezen in dat gezellige winkeltje!

Madeline had een beetje (veel) tegenslag en haar winkeltje brande uit :'( Gelukkig hebben er zoveel mensen een gouden hart en wordt er hard gewerkt voor de heropening.

Maar dan... bleef het liggen. mooi op een hoopje. de geprinte papiertjes, handleiding en stofjes + ritsje.
Want zo een patroon uitknippen en aan elkaar plakken? dar is echt niet mijn favoriete bezigheid.

Tot de dag dat mijn gekniptje projectjes allemaal in elkaar zaten, en de bak met herstellingskes ook nog eens leeggeraakte.. ik nam de papierschaar en plakband en begon eraan.

Na een beetje opmeten besloot ik voor M38 te gaan.
Het patroon zit vlot in elkaar, naait als een trein om het zo maar te zeggen :)


Ik nam een stofje met kleine print voor de binnenpanelen en combineerde met een effen donkerblauw katoentje voor de buitenzijden.

om dat het wel iets *extra* mocht hebben, maakte ik twee zakken en ik knipte de voering 1cm hoger dan de buitenstof. Zo komt die wat piepen.

Ik koos voor beleg ipv volledig voeren. Aangezien ik een zomerzot ben, en halsreikend uitkijk naar dat zonnetje ;)


Maat 38 past PERFECT! alleen aan de taille nam ik 0,5cm in. 
En de lengte... die mat ik niet na op het patroon en ik mocht dus nog 8cm afknippen. Van mijn grote zakken bleef niet veel meer over (oepsie). ik hou wel van kortere jurkjes, moest ik het langer laten alleen voor de zakken, bleef het waarschijnlijk in de kast hangen.

Ook gebruikte ik de Blindezoom steek en voetje voor het eerst sinds ik mijn nieuw machientje heb, twas even zoeken, maar toch goed gelukt vind ik.


Voor de rest niets dan Lof voor dit patroontje! die met de kangoeroezak staat als volgende op de naaimenu :) (eerst stofjes zoeken) 


de kat kwam zich weer moeien... ;)


7 opmerkingen:

  1. heel leuk. ik maakte ook eerst die met de gewone zakjes en ben nu bezig aan de kangourouzak. je kan vanaf volgende week terug stofjes kopen in de nieuwe winkel, leuk hé

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ligt het patroon al geknipt en geplakt klaar. Enkel nog overtekenen. Geruststellend jouw post over "vlot" enzo ;-) Mooie versie, ondanks de kleine zakjes ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Chique! En gelijk heb je, beter kleine zakjes dan een te lang kleed :-)

    BeantwoordenVerwijderen