zaterdag 5 november 2016

Lewis Coat!

Ik hoor het haar nog zeggen op de testers fotoshoot van de Louisa jas, Nadat bijna alle dames aan het vissen waren achter een volwassen Louisa patroon.

" Een jongensversie daarvan maken zou ik nog wel eens overwegen "

Zo gezegd, zo geschiede! Nog geen week nadat het patroon van de Louisa uitkwam, vroeg Marte ons of we het zagen zitten om in record tempo ook een Jongens versie te maken. Haha, geweldig die drijfgeest van Marte.

EN OF ik dat zag zitten!!! Het idee van die jongens-louisa liet me niet meer los sinds Marte er toen zelf over begon :))


De stofjes voor de jas vond ik bij Nostex in Mechelen. Na zeker een half uur te staren op de hoop met mantelstoffen (ik vond mijn goesting niet...) viel mijn oog op de wand vol met gordijnstof. En dan nog net op de tinten blauw die ik zocht :))

Streelzacht is ze deze stof! En isolerend, dus voeren hoefde totaal niet meer.
Nog belangrijker: na een uur in de speeltuin met zand en stokken en blaadjes te spelen, hoefde ik hem alleen wat af te stoffen en hij was als nieuw :)Marte stak weer veel tijd en liefde in het aanpassen van de instructies en bijna alle patroondelen van de Louisa jas, zodat deze een echt jongensjasje werd. De gebogen lijntjes van de Louisa werden strakke lijnen, het A-lijntje werd recht gemaakt en het jasje werd verkort. Ik vind het meer dan geslaagd!

Sinds de mijne af is, deed ik stiekem Jesse zijn andere winterjas in de kast :p Haha. Zo MOOI vind ik dat patroontje.


Ik liet de stof aan Jesse zien, die keurde ze goed (OEF) en vroeg "Met Rode lijntjes Jesse?" 
Ons meneertje trok een serieus nadenkend gezichtje en zei: " JA! en ook met lichtgevende lijntjes zoals die van Elin"

Lap, daar had hij mij weer zitten. 

Ik besloot de twee paspels aan elkaar te naaien om zo een dubbele lijn te creëren. De zijnaden en de naden binnenin de jas deed ik alleen met rood. 
De binnenvoering werd trouwens eentje met raketten. ( Ik wou persoonlijk veel liever de zalm-vissende grizly beren... maar meneer heeft toch wel smaak). 
De stof komt van Klijntje. 


Met de restjes uit deze jas maakte ik ook nog een Louisa voor Elin :D
maar meer daarover later ;)

Ook aan de slag? Je kan het patroon nu al vinden in de shop van Compagnie M, voor begot maar 7eur! Allen daarheen!

8 opmerkingen: