zondag 27 november 2016

call me crazy ;)

Mijn 5e Louisa jas (Lewis incl) is een feit..

Zoals de titel al weggaf - call me crazy! ;)

Maar die O ZO MOOIE stof van Dries van Noten, die zoooveel gekrompen was in de was, lonkte toch echt naar mij. En ik dacht: No way dat ik daar volgend jaar nog een jasje uit krijg voor Elin. EN die mooie muntgroene jas die ik als allereerste testversie maakte was echt wel te nipt geworden. Reden genoeg om een nieuwe te maken klonk het in mijn hoofd :p

Ik ging dus weer aan het tekenen, want het moest een hackje worden. Eentje met veel mogelijkheid om patroondeeltjes te puzzelen.

Ik speelde al een tijdje met het idee om de lijnen van het achterpand op het voorpand te plaatsen. Dus begon ik met dat te tekenen op de patroondelen.


De zakken werden gemaakt door deze tot de helft toe te stikken. Heerlijk ruime zakjes dus :)


Ik gebruikte zilverkleurige paspel (na lang twijfelen of ik toch maar geen zalmkleurige zou gaan halen of de satijnen witte toch maar niet zou gebruiken...)


Op het voorpand werd een konijntje aangebracht, een applicatie die ik al een tijdje heb liggen. Het is een opstrijkbare, maar ik stikte ze toch volledig door. Om zeker te zijn ;)Omdat ik bij de Louisa jas die doorlopende paspel op het rugdeel zoo mooi vond, wou ik hier ook zoiets doen. Ik haalde de inspiratie bij de Louisa jurk (waarom verder zoeken als het makkelijk kan ;) )
En gebruikte de rug-inzetstukken om de rugpanden te tekenen. En om het af te maken liet ik de paspel ook doorlopen in de mouwtjes ;) die werden daarvoor gewoon op het juiste punt in 2 geknipt.


De jas is gevoerd met een dunne vlieseline, omdat de muntkleurige stof echt wel heel dik is, leek me dat genoeg. De binnenvoering is eentje van soft cactus, met konijntjes :)


Ik gebruikte ook uit noodzaak een restje muntkleurige glittersweater die ik verstevigde met vlieseline. omdat ik simpelweg niet genoeg stof over had.. 

En dan nu nog een overload aan foto's (sorry!! en ik liet er al zoveel weg...)


De onderzijde van de kraag knipte ik expres wat te groot zodat het bontje komt piepen.


Met Konijnenmuts :)) haha


In love met haar nieuwe jasje, wij zijn helemaal verkocht :)) Ik moet er niet bijzeggen dat Elin graag konijntjes ziet zeker...


12 opmerkingen: