zaterdag 5 november 2016

De Louisa hack.

Sinds de aankondiging van Compagnie M  - dat ze een wedstrijdje ging organizeren - ging de hersenmolen hierboven op volle toeren draaien.

Ik pakte me op een avond mijn schetsboekje en begon te tekenen. Na 1min (ja echt 1min) was het idee al geboren! Daar zat ik dan met mijn schetboekje, lekker knus in de zetel...  Maar ik ben van het standpunt - eerste ideekes zijn meestal mijn beste.

Dus kroop ik uit de zetel en ging naar het waskot. Ik had namelijk op de stockverkoop van Dries Van Noten stoffen een prachtige matelstof aangekocht (met het vooruitzicht op een jasje voor VOLGENDE winter) en die stak in de voorwas te draaien. En ik hoopte dat de machine al klaar ging zijn :)

Ik kon mijn ogen niet geloven! de stof van van 1,60breedte gekrompen naar iets wat rond de 60cm zal liggen!! Tdoeme tdoeme tdoeme toch... waarschijnlijk mocht je de stof niet wassen :((

Dan maar de stoffenkast induiken. Hier en daar restjes mantelstof van vorige projectjes, maar niks groot genoeg of bijpassend bij mijn mooie gekrompen stof. Tot ik de restjes zag liggen van Jesse zijn jas.

Yes! dat leek me net genoeg, mist het nodige puzzelwerk om er mijn ideeke uit geknipt te krijgen. En Elin pakt al elke dag naar Jesse zijn jas dus de kleurtjes staan haar wel aan :)


Het is eigenlijk gewoon een Louisa, met wat extra details :) Zo paste ik het kraagje aan, zodat het nu een bloemetjes kraagje is, en het zakdeel kreeg ook bloemblaadjes. 


 Aan de achterzijde een knipoog naar de Ileana jurk - waar ik de mosterd vandaan haalde.


De binnenzijde lekker Girly :D met eenhoorns en regenbogen!
een prachtig katoentje van Timeless Treasures.Ik koos deze x voor het tulpenkraagje. Dat paste wel bij het bloemetjes thema ;)


En de knopen, al even gekoesterd omdat ik ze zo mooi vond (van bij de vertias trouwens), die maken voor mij het plaatje af.

En dan nu een degelijke portie broeder en zusterliefde ;)

Alleen maar hartjes voor die twee kapoenen van mij <313 opmerkingen:

 1. weeral zo'n schoontje. hoe doe jij dat toch, zo veel moois op zo'n korte tijd!?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi. super women dat je dat zo even maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai waar haal je de tijd toch vandaan ;-) Maar weer een prachtig exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk jasje. En die twee samen seg. Hartjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat schattig! en kijk eens wat een prachtig duo ;)

  BeantwoordenVerwijderen