woensdag 5 april 2017

Judith met Loentjes

O! Loentjes!

Dat was de kreet die men dochter deze ochtend uitriep toen ze haar nieuw jurkje zag.

Gevold door een redelijk sarcastische uitspraak van Jesse " Nee Elin... dat zijn MEloenen" kompleet met oogrol en al... (hilarisch)

Een gratis patroon?? Van Compagnie M dan nog wel? Dat moeten we toch direct uittesten zeker! Dus haalde ik een stofje uit de kast dat ik vorige zomer bij Veritas kocht, en knipte erop los.


De voering van het bovenpand en de strik haalde ik uit een grote roze lap katoen. die ligt hier nog van toen ik met volle moed aan zelf poppenmakerij wou beginnen.. :D 

Spijtig genoeg was de lap meloentjesstof net ietsje te klein, waardoor ik de plooitjes moest herberekenen.

De herberekening ging wel ok, het uitmeten van waar ze moesten komen niet zo ;) haha!

Het lijkt me echter wel mooi om volgende x een volledig plooirokje te maken, eentje met 5 plooitjes ipv 3. Dus dat steek ik in men achterhoofd.


Ik maakte de 18 maand, verlengd naar de 3y. En maakte onderaan een zoom van 2x2cm, zo kan ik later eventueel nog met 4cm verlengen. 

In de breedte heeft ze ook nog wel wat ruimte, maar ik denk dat die niet snel zal opgevuld raken :p


Die rug vind ik zalig zomers!


Ze heeft ondertussen de te kleine fiets van Jesse aangeslagen, en ik moet zeggen ze is er al goed mee weg :) Die kleine meid van mij wordt groot...
Het patroontje - de Judith dress - kan je HIER vinden. Gratis en voor niks!3 opmerkingen:

  1. Oh ja, wat wordt ze groot! Een heel meisje ineens! Waar is dat babytje heen? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alweer een leuke jurk. Judith ligt ook bij mij klaar op de tafel, maar ik heb nog zoveel andere projectjes in mijn hoofd... Niet evident om te moeten kiezen wat eerst! Elin wordt ook al zo groot btw! En die schattige krulletjes!!! Om te smelten.

    BeantwoordenVerwijderen