maandag 25 juli 2016

nog een zonnejurkje

De Solis van Sofilantjes maakte ik hier al eens. Ik was direct fan van het patroon, en maakte plannen voor nog vele andere versies.


Maar je kent dat... zoveel andere hersenspinsels en dus die andere versies bleven maar uit.
tot ik het nieuwe stofje van Finsh fabrics bestelde.
Ik was op slag verliefd op die schattige poesjes en kocht voor een keer eens niet de mint-versie ;)

Maar dan kwam het stofje toe en ik moet zeggen dat ik vrij teleurgesteld was. Niet over de kwaliteit of de kleuren. Maar door het feit dat de onderzijde van de poesjes bijna tot tegen de stofrand staat. Bovendien zijn ze dan nog redelijk klein gedrukt ook.

Achteraf bekeken had ik dat echt wel bij de omschrijving kunnen zien. daar staat duidelijk dat de boord van de poesjes maar 12cm hoog is. en op de foto zie je dat ze bijna op de rand staan.. dom dom

Doordat de poesjes echt bijna op de stofrand staan heb je niet veel keuze in patronen. Een rechte boord is absoluut een must.

De stof hing aan de wasdraad te drogen en ik zat maar te denken over welk patroontje ik zou kunnen gebruiken. En dan brandde de lamp plots :) de SOLIS natuurlijk!

Door de poesjes op het lijfje te zetten en de bloemen als cirkelrok te gebruiken, werd het volledige paneel benut - en uit de restjes knipte ik nog wat onderbroekjes en een pyamashirtje ;)

Een restje roze tricot werd gebruikt als hals en rugband. En roze elastische paspel werd onderaan gebruikt om af te zomen.
Vertelde ik al hoe verliefd ik op dat ruggetje ben <3Stof: Playin' Kittens  - finch fabrics van bij Lelastof
patroon: Solis van Sofilantjes


2 opmerkingen:

  1. Wat een mooike! En goed opgelost met die poesjes op het lijfje te zetten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een heel mooi kleedje, zo schattig met de poesjes er op !!! Doe zo verder !!!

    BeantwoordenVerwijderen